На днешното заседание на СОС, ще се разглежда доклад

...
  На днешното заседание на СОС, ще се разглежда доклад
Коментари Харесай

Подобряват транспортното обслужване до Витоша и северните райони на София

 
На днешното съвещание на СОС, ще се преглежда отчет за усъвършенстване на транспортната скица. Това се постанова както поради стартирането в употреба на първия сектор от третия метродиаметър, по този начин и поради извършено проучване на ЦГМ за пътникопотока. Основната функционалност на публичния превоз е да дава отговор оптимално на потребностите на жителите. За да се реализира това са нужни промени в настоящи направления и съставянето на нови, да се усилят транспортните средства и да се понижи времето за пътешестване. Ето и главните промени, заложени в отчета:
С цел обезпечаване на транспортна обезпеченост на жителите на „ Манастирски ливади “, краткотрайният маршрут на тролейбус №7, който поради градежа на метрото минаваше през Петте кьошета до Люлин, става непрекъснат. По гледище на живеещите, се създаде нов маршрут на тролейбусна линия № 8, която към този момент ще свързва „ Манастирски ливади “ със Сточна гара.
За да не се нарушава транспортното обслужване до Окръжна болница, се основава нова тролейбусна линия - № 3, която в маршрута си от хранилище „ Надежда “ до локалното платно на Цариградско шосе се препокрива с тролей № 5.
Транспортното обслужване на квартал „ Младост “ се усилва с 1000 км дневно. Увеличават се колите на тролейбус № 5 в празничните дни, когато се понижава и интервалът на придвижване. Тази линия на 90% ще препокрие и маршрута на спряната от употреба при започване на март автобусна линия 306, с което ще се усилят и екологичните изгоди от градския превоз.
Автобусна линия 90, която обслужва северните региони на София към този момент ще прави връзка с метростанция „ Владимир Вазов “, с което жителите на „ Бухово “ и „ Кремиковци “ към този момент ще имат директна връзка с подземната железница.
Разделяне на две автобусни линии 21 и 22, които обслужват селата Подгумер и Войняговци за обезпечаване на по-пълноценен градски превоз за жителите на тези обитаеми места. Автобусите, които частният оператор дава за тези линии са напълно нови, нископодови, климатизирани и отговарящи на всички екологични стандарти.
 Знаете ли, че София има карта за разделно събиране на отпадъците? Знаете ли, че София има карта за разделно събиране на отпадъците?
Всеки от нас желае да бъде виновен жител и да живее с по-малко отрицателен резултат към природата. Замърсяването се трансформира в проблем,...
Заради удължената епидемиологична конюнктура, до края на годината се прекратява нощният градски превоз, като през това време ще бъдат направени разбори, целящи по-рационалното даване на услугата.
В резултат на отчета ще бъде усъвършенствано и транспортното обслужване до планината Витоша.
· Считано от 1-и октомври, рейс 66 ще работи целогодишно и ще прави три курса по маршрут Зоопарка – х.Морени
· Считано от 1-и октомври, рейс 63 ще прави целогодишно по три курса в работен ден до местността „ Златните мостове “
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР